Lessen Handgevormde Keramiek

Basiscursus

Tijdens deze basiscursus keramiekopbouw leer je verschillende basistechnieken om te werken met klei (zonder draaischijf). Duimpotjes, opbouwen met kleirollen, vormgeving met kleiplaten, werken met drukmallen en een vrije vorm boetseren vanuit een blok klei komen aan bod. De techniek wordt gedemonstreerd en daarna kan je zelf aan de slag en maak je met deze techniek een werk naar keuze. Je maakt kennis met diverse soorten klei en de eigenschappen van klei. Je krijgt bij elke les ook een deel theoretische achtergrond. Kortom een zeer compleet programma!

Heb je reeds ervaring (of heb je de cursus reeds eerder gevolgd), dan kan je deze cursus ook volgen en met de aangeleerde techniek een meer geavanceerd project uitwerken onder begeleiding. Iedereen kan hier terecht en krijgt professionele begeleiding aangepast aan zijn/haar niveau.

Nog twijfel? Lees dan hier de reacties van andere cursisten!

8 lessen van 3 uur = € 390
Onbeperkt klei, biscuitbak van alle werken, alle materialen, koffie/thee/water/koekjes inbegrepen.  Glazuren en glazuurbak worden apart geboekt en verrekend per gewicht (€10/kg).

Het laatste half uur van de lessen dient steeds om af te werken en op te ruimen.

Gemiste lessen worden niet terugbetaald en kunnen om organisatorische redenen niet worden ingehaald.

Maximum 10 cursisten. Minimum leeftijd is 16 jaar.
Ruime werkplekken.
De ruimte wordt goed geventileerd en er is een CO2-meter aanwezig.

DATA

Korte basiscursus

Tijdens deze kortere basiscursus keramiekopbouw leer je verschillende basistechnieken om te werken met klei (zonder draaischijf). Duimpotjes, opbouwen met kleirollen, vormgeving met kleiplaten en werken met drukmallen komen aan bod. De techniek wordt gedemonstreerd en daarna kan je zelf aan de slag en maak je met deze techniek een werk naar keuze. Je maakt kennis met diverse soorten klei.

Nog twijfel? Lees dan hier de reacties van andere cursisten!

5 lessen van 3 uur = € 250
Onbeperkt klei, biscuitbak van alle werken, alle materialen, koffie/thee/water/koekjes inbegrepen.  Glazuren en glazuurbak worden apart verrekend per gewicht (€10/kg).

Het laatste half uur van de lessen dient steeds om af te werken en op te ruimen.

Gemiste lessen worden niet terugbetaald en kunnen om organisatorische redenen niet worden ingehaald.

Maximum 10 cursisten. Minimum leeftijd is 16 jaar.
Ruime werkplekken.

DATA

Opgelet

Deze lessenreeksen zijn bedoeld voor mensen die de verschillende opbouwtechnieken en bijhorende achtergrond willen aanleren, en niet specifiek voor het maken van serviezen. Wil je graag een reeks borden, kommen en schalen maken, schrijf je dan in voor de desbetreffende workshop.

Vervolgcursus

De vervolgcursussen zijn opgesplitst in modules, voor meer flexibiliteit. Voor al deze lessen is enige basiskennis van handvormen gewenst. Twijfel je of je de nodige ervaring hebt, contacteer mij gerust.

Maximum 8 a 9 cursisten, dus veel persoonlijke begeleiding. Minimum leeftijd is 16 jaar.

Klik door op de modules hieronder om meer info te krijgen en je in te schrijven.

Schrijf je in voor 3 of meer modules tegelijk en krijg 10% korting op je inschrijving. Stuur hiervoor een mailtje naar keramiek@ateliercv.be.

Handvormtechnieken

Figuratief Boetseren

Na het grote succes van vorig jaar komt er een vervolgcursus!

Tijdens deze cursus wordt systematisch het werkstuk hol opgebouwd, je boetseert een hoofd op een eenvoudige buste. Er wordt ruim aandacht besteed aan het creëren van ogen, neus, mond oren en haar. Tijdens de laatste 2 lessen wordt het beeld met glazuur, oxides en sinterengobes afgewerkt.

De lessenreeks richt zich tot deelnemers met enige ervaring, die de basistechnieken van het opbouwen met kleirollen reeds in de vingers hebben.

11 lessen van 3 uur = € 550
Onbeperkt klei, biscuitbak van je werk, alle materialen, koffie/thee/water/koekjes inbegrepen. 
Glazuurbak wordt verrekend per gewicht aan €10/kg.

Maximum 10 cursisten.

Gemiste lessen worden niet terugbetaald en kunnen om organisatorische redenen niet worden ingehaald.

DATA 2025

Cursus 1 (11 donderdagen, 19 – 22 uur): start op 9 januari – volzet / reservelijst

Cursisten die onze eerste cursus Figuratief Boetseren en/of onze Basiscursus handvormen gevolgd hebben, krijgen voorrang van inschrijving. Inschrijven kan via e-mail.

Zet je hier op de RESERVELIJST voor deze lessenreeks.

Deel deze pagina