Workshops

Schrijf je nu in voor één van de geplande sessies, of vraag een workshop aan op maat.

Zowel voor complete beginners, als voor mensen met al wat ervaring.

Creatieve workshops gent

Kennismaking met keramiek

Heb je nog nooit met klei gewerkt en wil je het graag eens proberen? Tijdens deze initiatieworkshop krijg je een eerste introductie in de wereld van de keramiek.

vogels maken

Vogels

Je krijgt drie verschillende technieken gedemonstreerd om vogels te maken. Vervolgens ga je zelf aan de slag met wat jou het beste ligt.

Porselein

Eerstekennismaking met porselein

Wie graag eens met porseleinklei wil werken, krijgt hier de kans! We maken schaaltjes of theelichthoudertjes, die je naar eigen smaak kan decoreren of vormgeven.

Porselein & Pigment

Experimenteer met porselein en pigment!

Workshop keramiek

Paddenstoelen

Wat is er mooier in je tuin dan zelfgemaakte paddenstoelen in herfstkleuren?

Pompoenen

Haal de herfst in huis met zelfgemaakte pompoenen!

Kerstbomen

Sfeer en gezelligheid tijdens donkere dagen met zelfgemaakte kerstboompjes waaronder je een theelichtje kan zetten.

Potten en dozen met deksels

Er worden verschillende manieren getoond om deksels te maken voor potten of dozen. Daarna kan je zelf aan de slag om een pot of doos naar keuze te maken. Dankzij de verschillende technieken die je hier kan gebruiken, is deze workshop geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring.

Aperitiefkommetjes met onderschaal

Vanuit duimpotjes maken we een set van 3 aperitiefkommetjes- en/of schaaltjes, met een daaronder passend dienblaadje.

Keramiek en Bloemschikken

Altijd graag eens een eigen schaal willen leren maken voor je prachtige bloemstuk? Of een mooi bloemstuk leren maken in je eigen schaal? Grijp nu je kans, volg deze gecombineerde workshop en ga naar huis met een heel persoonlijk, uniek stuk!

Eigen servies maken

Maak je eigen servies

Servies maken zonder een draaischijf? Het kan! Tijdens deze workshop maak je je eigen set borden of komen en schalen, grote of kleine, in elkaar passende, wat je maar wil.

Vergiet met onderschaal

Een mooi vergiet met onderschaal: perfect voor zomers fruit! We maken een setje van twee vergieten met behulp van een mal. Je kiest zelf of en hoe je je vergietjes wil decoreren.

keramiek kommen

Kommen of schalen opbouwen met kleirollen

Met kleirollen maken we een set van drie in elkaar passende kommen of schalen. Je kan de rolletjes glad maken of zichtbaar laten, waardoor je patronen kan maken.

Raku

Wil je kennis maken met de Japanse techniek van het raku stoken? Dan is deze bijzondere workshop iets voor jou.

Eigen werk glazuren

Het je iets gemaakt tijdens een workshop en wil je dat ook glazuren? Dat kan tijdens een van onze glazuursessies.


Workshop op maat

Kom je graag met een groep vriend(inn)en, collega’s of familieleden? Of met je vereniging? Of liever alleen of met twee voor een privéles? Verjaardag, jubileum, teambuilding of vrijgezellenfeest? Wil je met een paar gelijkgestemden werken rond een specifiek project? Of een bepaalde workshop op een andere dan de geplande data? Dat kan allemaal! Wij organiseren voor elke groep of gelegenheid een passende activiteit, op een datum en tijd naar wens. Workshops kunnen naar wens gecombineerd worden met een lunch, een (geiten)kaasdegustatie, een uitgebreid aperitief of een thee/koffietafel met gebak en andere zoete lekkernijen. Vraag gerust vrijblijvend meer informatie.


Deel deze pagina

Covid-19 update

Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen moet ik mijn atelier sluiten, met ingang van 29 oktober. Van zodra er duidelijkheid is over de duur van de maatregelen wordt er een nieuwe agenda opgemaakt voor de reeds geboekte lessen en workshops.