Workshops

Schrijf je nu in voor één van de geplande sessies, of vraag een workshop aan op maat.
Alle workshops zijn met opbouwtechnieken (handvormen), er wordt niet op de draaischijf gewerkt.

Zowel voor complete beginners, als voor mensen met al wat ervaring
en voor iedereen is er persoonlijke, professionele begeleiding (minimum leeftijd 16 jaar).

Het atelier is licht en zeer ruim: iedereen heeft een werkplek van minimum 1 m x 1 m!

Er werd geïnvesteerd in een goed afzuigsysteem, de ruimte wordt goed geventileerd en er is een CO2-meter aanwezig.

Nog twijfel? Lees dan hier de reacties van andere deelnemers!

Creatieve workshops gent

Heb je nog nooit met klei gewerkt en wil je het graag eens proberen? Tijdens deze initiatieworkshop krijg je een eerste introductie in de wereld van de keramiek.

Heb je iets gemaakt tijdens een workshop, les of vrij atelier en wil je dat ook glazuren? Dat kan tijdens een van onze glazuursessies.

Servies maken zonder een draaischijf? Het kan! Tijdens deze workshop maak je je eigen set borden of kommen en schalen, grote of kleine, in elkaar passende, wat je maar wil.

Gedurende 4 opeenvolgende voormiddagen maken we borden, kommen, schalen en kopjes, organisch of strak, groot of klein, rond, ovaal, vierkant, in elkaar passend of allemaal andere vormen, wat je maar wil.

paddenstoelen

Wat is er mooier in je tuin dan zelfgemaakte paddenstoelen in herfstkleuren? Of haal voor Halloween unieke pompoenen in keramiek in huis!

Aan de hand van een heel eenvoudige techniek gaan we een paar kleine dieren maken: vogels, honden, katten, beren, varkens… alles kan. Jij kiest!

Koffie of thee drinken uit je zelfgemaakte kop? Dat is pas genieten!

Met lappen klei en steunvormen maken we een set van 3 aperitiefkommetjes, met een daaronder passend dienblaadje.

Klei met grove chamotte erin leent zich heel goed om mee op te bouwen. Je kan er ook prachtige effecten mee bekomen als de korrel uitgewassen wordt. Tijdens deze workshop kan je verschillende kleisoorten proberen.

Maak je eigen unieke schalen en borden met mdf steunvormen. Er zijn heel veel verschillende vormen en formaten. Je schalen en borden worden nog mooier door met structuren in de klei te werken.

In deze workshop maken we met kleiplaten een mooie ovenschaal in speciale, vuurvaste klei. Verschillende modellen om uit te kiezen.

Gedurende twee sessies gaan we met een heel eenvoudige techniek een lang beeld boetseren naar eigen smaak. Veel keuze in kleisoorten, stijl en afwerking.

Experimenteer met porselein en pigment!

Porselein is een prachtige materie om fijn te werken en dat doen we dan ook in deze workshop, waar we drie wondermooie vaasjes maken in onze eigen stijl.

Een hele nieuwe kerstworkshop dit jaar! Breng tijdens de kerstperiode sfeer in huis met een prachtig, handgevormd kerstboompje in porselein, gemonteerd op een metalen staander met een houten blokje onderaan.

Deze initiatieworkshop is bedoeld voor mensen die nog nooit met porseleinklei (of andere klei) hebben gewerkt en graag eens willen experimenteren.

Gebruik de basistechniek van opbouwen met kleirollen om je eigen unieke vaas te maken.

Haal inspiratie uit de natuur en maak je eigen bladschalen!

Demonstratie van verschillende manieren om je biscuitgebakken werk te decoreren: kwasten in lagen of patronen, afplaktechniek, gieten, onderglazuren, oxides, aquarel, bellenglazuur, letters schilderen…

Wil je kennis maken met alternatieve stooktechnieken? Dan is deze bijzondere workshop iets voor jou.


Workshop op maat

Kom je graag met een groep vriend(inn)en of familieleden? Verjaardag of iets anders te vieren? Wil je met een paar gelijkgestemden werken rond een specifiek project? Of een bepaalde workshop op een andere dan de geplande data? Dat kan allemaal!
Wij organiseren voor elke groep van maximum 12 personen een passende activiteit, op een datum en tijd naar wens, voor zover de atelieragenda niet reeds volgeboekt is (minimaal 3 maanden vooraf aanvragen). Vraag gerust vrijblijvend meer informatie.


Deel deze pagina

SPECIALE ACTIE: Meerdaagse servies

N.a.v. het 4-jarig bestaan van het atelier in juni: kom met twee (of meer) en krijg 40% korting vanaf de tweede inschrijving! Heb je reeds eerder een servies workshop bij ons gevolgd, dan kan je deze korting ook krijgen. Inschrijven via mail naar keramiek@ateliercv.be.