Workshops

Schrijf je nu in voor één van de geplande sessies, of vraag een workshop aan op maat.

Zowel voor complete beginners, als voor mensen met al wat ervaring
en voor iedereen is er persoonlijke, professionele begeleiding.

Het atelier is licht en zeer ruim: iedereen heeft een werkplek van minimum 1 m x 1 m!

Er werd geïnvesteerd in een goed afzuigsysteem, de ruimte wordt goed geventileerd en er is een CO2-meter aanwezig.

Nog twijfel? Lees dan hier de reacties van andere deelnemers!

Creatieve workshops gent

Heb je nog nooit met klei gewerkt en wil je het graag eens proberen? Tijdens deze initiatieworkshop krijg je een eerste introductie in de wereld van de keramiek.

Vanuit duimpotjes maken we een set van 3 aperitiefkommetjes- en/of schaaltjes, met een daaronder passend dienblaadje.

Servies maken zonder een draaischijf? Het kan! Tijdens deze workshop maak je je eigen set borden of kommen en schalen, grote of kleine, in elkaar passende, wat je maar wil.

Je krijgt verschillende technieken gedemonstreerd om vogels te maken. Vervolgens ga je zelf aan de slag met wat jou het beste ligt.

Altijd graag eens een eigen schaal willen leren maken voor je prachtige bloemstuk? Of een mooi bloemstuk leren maken in je eigen schaal? Grijp nu je kans, volg deze gecombineerde workshop en ga naar huis met een heel persoonlijk, uniek stuk!

Er worden verschillende manieren getoond om deksels te maken voor potten of dozen. Daarna kan je zelf aan de slag om een pot of doos naar keuze te maken. Dankzij de verschillende technieken die je hier kan gebruiken, is deze workshop geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring.

Maak je eigen unieke schalen en borden met mdf steunvormen. Er zijn heel veel verschillende vormen en formaten. Je schalen en borden worden nog mooier door met structuren in de klei te werken.

Wil je kennis maken met alternatieve stooktechnieken? Dan is deze bijzondere workshop iets voor jou.

Wat is er mooier in je tuin dan zelfgemaakte paddenstoelen in herfstkleuren? Of haal voor Halloween unieke pompoenen in keramiek in huis!

Breng tijdens de kerstperiode sfeer in huis met zelfgemaakte kerstbomen!

Porselein

Maak je eigen, sfeervolle decoratie voor tijdens de feestdagen, of op de tuintafel tijdens de zomeravonden.

Experimenteer met porselein en pigment!

Klei met grove chamotte erin leent zich heel goed om mee op te bouwen. Je kan er ook prachtige effecten mee bekomen als de korrel uitgewassen wordt. Tijdens deze workshop kan je verschillende kleisoorten proberen.

Maak een originele gelaagde pot, prachtig om een plant in te zetten of puur decoratief!

Koffie of thee drinken uit je zelfgemaakte kop? Dat is pas genieten!

Heb je iets gemaakt tijdens een workshop, les of vrij atelier en wil je dat ook glazuren? Dat kan tijdens een van onze glazuursessies.

Gedurende 4 opeenvolgende voormiddagen maken we borden, kommen, schalen en kopjes, organisch of strak, groot of klein, rond, ovaal, vierkant, in elkaar passende of allemaal andere vormen, wat je maar wil.


Workshop op maat

Kom je graag met een groep vriend(inn)en of familieleden? Verjaardag of iets anders te vieren? Wil je met een paar gelijkgestemden werken rond een specifiek project? Of een bepaalde workshop op een andere dan de geplande data? Dat kan allemaal!
Wij organiseren voor elke groep van maximum 12 personen een passende activiteit, op een datum en tijd naar wens, voor zover de atelieragenda niet reeds volgeboekt is (minimaal 3 maanden vooraf aanvragen). Vraag gerust vrijblijvend meer informatie.


Deel deze pagina