Workshops

Schrijf je nu in voor één van de geplande sessies, of vraag een workshop aan op maat.

Zowel voor complete beginners, als voor mensen met al wat ervaring.

Creatieve workshops gent

Heb je nog nooit met klei gewerkt en wil je het graag eens proberen? Tijdens deze initiatieworkshop krijg je een eerste introductie in de wereld van de keramiek.

Vanuit duimpotjes maken we een set van 3 aperitiefkommetjes- en/of schaaltjes, met een daaronder passend dienblaadje.

Haal inspiratie uit de natuur en maak je eigen bladschalen!

Je krijgt verschillende technieken gedemonstreerd om vogels te maken. Vervolgens ga je zelf aan de slag met wat jou het beste ligt.

Altijd graag eens een eigen schaal willen leren maken voor je prachtige bloemstuk? Of een mooi bloemstuk leren maken in je eigen schaal? Grijp nu je kans, volg deze gecombineerde workshop en ga naar huis met een heel persoonlijk, uniek stuk!

Servies maken zonder een draaischijf? Het kan! Tijdens deze workshop maak je je eigen set borden of kommen en schalen, grote of kleine, in elkaar passende, wat je maar wil.

Maak je eigen unieke schalen en borden met mdf steunvormen. Er zijn heel veel verschillende vormen en formaten. Je schalen en borden worden nog mooier door met structuren in de klei te werken.

Wil je kennis maken met alternatieve stooktechnieken? Dan is deze bijzondere workshop iets voor jou.

Er worden verschillende manieren getoond om deksels te maken voor potten of dozen. Daarna kan je zelf aan de slag om een pot of doos naar keuze te maken. Dankzij de verschillende technieken die je hier kan gebruiken, is deze workshop geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring.

Vergiet met onderschaal

Een mooi vergiet met onderschaal: perfect voor zomers fruit! We maken een setje van twee vergieten met behulp van een mal. Je kiest zelf of en hoe je je vergietjes wil decoreren.

Porselein

Wie graag eens met porseleinklei wil werken, krijgt hier de kans! We maken schaaltjes of theelichthoudertjes, die je naar eigen smaak kan decoreren of vormgeven.

Experimenteer met porselein en pigment!

keramiek kommen

Met kleirollen maken we een set van drie in elkaar passende kommen of schalen.

Sfeer en gezelligheid tijdens donkere dagen met zelfgemaakte kerstboompjes waaronder je een theelichtje kan zetten.

Het je iets gemaakt tijdens een workshop en wil je dat ook glazuren? Dat kan tijdens een van onze glazuursessies.


Workshop op maat

Kom je graag met een groep vriend(inn)en, collega’s of familieleden? Of met je vereniging? Of liever alleen of met twee voor een privéles? Verjaardag, jubileum, teambuilding of vrijgezellenfeest? Wil je met een paar gelijkgestemden werken rond een specifiek project? Of een bepaalde workshop op een andere dan de geplande data? Dat kan allemaal! Wij organiseren voor elke groep of gelegenheid een passende activiteit, op een datum en tijd naar wens. Workshops kunnen naar wens gecombineerd worden met een lunch, een (geiten)kaasdegustatie, een uitgebreid aperitief of een thee/koffietafel met gebak en andere zoete lekkernijen. Vraag gerust vrijblijvend meer informatie.


Deel deze pagina

Covid-19 update

Het ziet er naar uit dat we na 6 maanden verplichte sluiting kunnen heropenen op 1 mei. Onder voorbehoud van onvoorziene wijzigingen is er een nieuwe agenda opgemaakt en kan er opnieuw ingeschreven worden.