Spelen met vuur – Workshop alternatieve stooktechnieken

Kom deze zomer een fantastische workshop volgen waarin je kennis maakt en zelf aan de slag kan met verscheidene stooktechnieken. Hout- en rakustoken behoren tot de spannendste van de keramische stooktechnieken. Raku, met glazuur, paardenhaar, pluimpjes of ‘naakt’, primitieve stook of houtstook, met of zonder kapsel, en gebruik van sulfaten en organisch materiaal: avontuurlijke processen met steeds onvoorspelbare en vaak spectaculaire eindresultaten.

Je krijgt veel achtergrond- en praktische informatie bij verscheidene alternatieve stooktechnieken. Daarna kan je zelf aan de slag met je eigen werkstukken. Alle materialen en begeleiding zijn voorzien. Er wordt op beide dagen gestookt. Iedereen kan minstens 5 middelgrote stukken meebrengen (of wat meer indien klein), een voor elke techniek. Deze workshop vindt buiten plaats.

Ga voor een uitzonderlijke belevenis en kom genieten van het boeiende proces van klei en vuur tot keramiek in de mooie tuin bij het atelier.

Maximum 10 deelnemers.

Data

voorjaar/zomer 2022

Zet je hier op de lijst om als eerste gecontacteerd te worden als de nieuwe data bekend zijn.

Ondertussen is het mogelijk een raku- en/of houtstook op aanvraag te doen.

Data: in overleg (op een namiddag tijdens de week of op een zondag)

Prijs: in functie van het aantal werken en deelnemers

Mail voor meer info

raku stoken
raku
Carine Mercie
keramiek bakken
Carine Mercie

Deel deze pagina

Covid-19 update

Het ziet er naar uit dat we na 6 maanden verplichte sluiting kunnen heropenen op 1 mei. Onder voorbehoud van onvoorziene wijzigingen is er een nieuwe agenda opgemaakt en kan er opnieuw ingeschreven worden.