Spelen met vuur – Tweedaagse workshop alternatieve stooktechnieken

Kom deze zomer een fantastische workshop volgen waarin je kennis maakt en zelf aan de slag kan met verscheidene stooktechnieken. Hout- en rakustoken behoren tot de spannendste van de keramische stooktechnieken. Raku, met glazuur, paardenhaar, pluimpjes of ‘naakt’, primitieve stook of houtstook, met of zonder kapsel, en gebruik van sulfaten en organisch materiaal: avontuurlijke processen met steeds onvoorspelbare en vaak spectaculaire eindresultaten.

Je krijgt veel achtergrond- en praktische informatie bij verscheidene alternatieve stooktechnieken. Daarna kan je zelf aan de slag met je eigen werkstukken. Alle materialen en begeleiding zijn voorzien. Er wordt op beide dagen gestookt. Iedereen kan minstens 5 middelgrote stukken meebrengen (of wat meer indien klein), een voor elke techniek. Deze workshop vindt buiten plaats.

Ga voor een uitzonderlijke belevenis en kom genieten van het boeiende proces van klei en vuur tot keramiek in de mooie tuin bij het atelier.

Maximum 10 deelnemers.

Data

Er zijn twee sessies gepland, telkens van 10 u tot ongeveer 17-18 u (einduur kan uitlopen):

Reeks A: zondag 18/7 en maandag 19/7 – VOLZET

Reeks B: zaterdag 14/8 en zondag 15/8 – VOLZET

Prijs

€190

Catering

€25 voor 2 dagen (koffie/thee a volonté, broodjeslunch, bubbels als afsluiter van de workshop, lekkers bij de middagkoffie en de bubbels).

raku stoken
raku
Carine Mercie
keramiek bakken
Carine Mercie

Een workshop in samenwerking met Carine Mercie van De Koozerie.

Zet je hier op de reservelijst voor één van de sessies die volzet is.

Opgelet: het maken van de werkstukken is niet in deze workshop inbegrepen. Dat gebeurt ten laatste drie weken voorafgaand aan de stookdagen, zodat de werken goed kunnen drogen en op tijd biscuit gebakken worden. Mensen zonder ervaring met het maken van handvormen in klei kunnen een les volgen om onder begeleiding en met de juiste klei werkstukken te maken (zonder draaischijf). Mensen met ervaring kunnen deze werken in het vrije atelier maken (met geschikte klei) op data naar keuze. Reken op minstens vier sessies om 6 werkstukken te maken, afhankelijk van je ervaring. Het is ook mogelijk om een eerste maaksessie onder begeleiding te volgen en de volgende in het vrije atelier (zonder begeleiding).

A. Maaksessie onder begeleiding

Prijs: €40 voor 1 sessie, €75 voor 2 sessies, €100 voor 3 sessies.
Klei en biscuitbak afzonderlijk af te rekenen.

Inschrijven hiervoor kan via e-mail.

B. Maken tijdens het vrije atelier (zonder begeleiding)

Prijs: €20 (of goedkoper met beurtenkaart), hier te boeken.
Klei en biscuitbak afzonderlijk af te rekenen.


Deel deze pagina

Covid-19 update

Het ziet er naar uit dat we na 6 maanden verplichte sluiting kunnen heropenen op 1 mei. Onder voorbehoud van onvoorziene wijzigingen is er een nieuwe agenda opgemaakt en kan er opnieuw ingeschreven worden.