Spelen met vuur – Workshop alternatieve stooktechnieken

Kom deze zomer een fantastische workshop volgen waarin je kennis maakt en zelf aan de slag kan met verscheidene stooktechnieken. Hout- en rakustoken behoren tot de spannendste van de keramische stooktechnieken. Raku, met glazuur, paardenhaar, pluimpjes of ‘naakt’, primitieve stook of houtstook, met of zonder kapsel, en gebruik van sulfaten en organisch materiaal: avontuurlijke processen met steeds onvoorspelbare en vaak spectaculaire eindresultaten.

Je krijgt veel achtergrond- en praktische informatie bij verscheidene alternatieve stooktechnieken. Daarna kan je zelf aan de slag met je eigen werkstukken. Alle materialen en begeleiding zijn voorzien. Er wordt op beide dagen gestookt. Iedereen kan 5 of 6 middelgrote stukken meebrengen (of wat meer indien klein), een voor elke techniek. Deze workshop vindt buiten plaats.

Ga voor een uitzonderlijke belevenis en kom genieten van het boeiende proces van klei en vuur tot keramiek in de mooie tuin bij het atelier.

Maximum 10 deelnemers – VOLZET

Cursisten van het atelier krijgen voorrang van inschrijving.

Wachtlijst via mail: keramiek@ateliercv.be

PRIJS

€ 235, voor 2 hele dagen, inclusief alle materialen, glazuren, sulfaten, oxides… koffie/thee/fris, afsluitend aperitief.

Een lekkere lunch wordt voorzien en afzonderlijk afgerekend.

Zelf meebrengen: 5 a 6 biscuit gebakken stukken. Na inschrijving volgt een mail met praktische informatie over het maken en de grootte van de werken. De stukken kunnen in het atelier biscuit gebakken worden (tegen kiloprijs).

DATUM

25 en 26 mei 2024 | 10 – 17 u,
met 1 – 2 juni als reserveweekend in geval van slecht weer

Opgelet: Aangezien er vooraf werk gemaakt moet worden en het dus niet mogelijk is om een paar weken voor de startdatum nog een vervanging te vinden bij annulering, gelden voor deze workshop aangepaste annuleringsvoorwaarden. Bij annulering door de deelnemer ten laatste 6 weken voor aanvang van de workshop, zal het inschrijvingsgeld terugbetaald worden verminderd met € 25 administratiekosten. Bij latere annulering, om eender welke reden ook, is geen terugbetaling meer mogelijk. Indien de workshop omwille van opgelegde overheidsmaatregelen niet zou kunnen doorgaan, wordt een volledige terugbetaling van het inschrijvingsgeld gedaan.

Het is ook mogelijk een raku- en/of houtstook op aanvraag te doen.

Data in overleg (op een namiddag tijdens de week of op een zondag).

Prijs in functie van het aantal werken en deelnemers.

Mail voor meer info

Workshop volzet en wil je op de reservelijst?
Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?
raku stoken
raku
Carine Mercie
keramiek bakken
Carine Mercie

Deel deze pagina