Keramiek en Bloemschikken

Altijd graag eens een eigen schaal in keramiek willen leren maken voor je prachtige bloemstuk? Of een mooi bloemstuk leren maken in je eigen schaal? Of beide? Grijp nu je kans, volg deze gecombineerde workshop en ga naar huis met een heel persoonlijk, uniek stuk!

Deze workshop bestaat uit drie sessies. Tijdens de 1e sessie maken we een langwerpige schaal met behulp van een steunvorm. De schalen worden na (langzaam) drogen een eerste keer gebakken. Tijdens de 2e sessie worden ze door jullie geglazuurd. Er is keuze uit heel veel verschillende kleuren.

Daarna worden de schalen een tweede maal (hoog) gebakken. Tijdens de 3e sessie gaan we in onze zelfgemaakte keramiek een prachtig bloemstuk maken. Er worden verse bloemen gebruikt die na het indrogen nog een poosje mooi blijven. De schalen kunnen achteraf nog gebruikt worden voor andere doeleinden, we werken immers met steengoedklei en voedselveilige glazuren.

We volgen de seizoenen en hebben deze workshop meerdere keren op de agenda staan, er wordt telkens een ander, prachtig seizoensgebonden bloemstuk gemaakt. Er is steeds keuze uit meerdere kleuren bloemen.

Voor Kerst maken we opnieuw een schitterend bloemstuk om tijdens het feestdagen van te genieten. Dit jaar gaan we voor een heel andere stijl dan vorig jaar. Na veel uitproberen hebben we een heel leuk concept gevonden. Deze wil je echt niet missen! Er zijn 2 varianten, met of zonder lichtjes/tak. Keuze in kleur van klei, glazuur en bloemen. De bovenste reeks foto’s is van het kerstbloemstuk dat we gaan maken, de andere foto’s zijn van vorige workshops.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, met of zonder ervaring.

Maximum 10 deelnemers.

Prijs

€ 200, alles inclusief: klei, glazuren, 2 x bakken, veel verse bloemen, alle materiaal dat in het bloemstuk verwerkt wordt, koffie/thee en koekjes. Bubbels en hapje als feestelijke afsluiter na het bloemschikken. En heel veel gezelligheid 😉
Alle gereedschap is aanwezig, naast een schort hoeft er niets meegebracht te worden.

Workshop volzet? Zet je hier op de reservelijst.

Deel deze pagina